Μελίνα Κανά

Η Μελίνα Κανά είναι μια ξεχωριστή ερμηνεύτρια που εδώ και 36 χρόνια έχει καταφέρει να χαράξει τεράστια πορεία στη μουσική βιομηχανία.  Έχει καταφέρει να συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ σε κάθε live της δημιουργεί μία μαγική ατμόσφαιρα στο κοινό.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως την Χαρούλα Αλεξίου, τον Νίκο Παπάζογλου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Κώστα Παυλίδη, τον Ορφέα Περίδη, τον Θέμη Καραμουρατίδη τον Γιάννη Χαρούλη, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Δημήτρη Μπάση, την Λιζέτα Καλημέρη και πολλούς ακόμ α. Επίσης, έχει ερμηνεύσει αξέχαστες μουσικές επιτυχίες από σπουδαίους συνθέτες και στιχουργούς που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον χώρο της μουσικής, όπως τον Νίκο Ξυδάκη, τον Νίκο Μαμαγκάκη, τον Βαγγέλη Γερμανό, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Μιχάλη Μπουρμπούλη, τον Άλκη Αλκαίο, τον Στέλιο Μποτωνάκη, τον  Χρήστο Νικολόπουλο, τον Μάνο Ελευθερίου, τον Κώστα Μπαλαχούτη και την Λήδα Ρουμάνη. 

Στην δισκογραφία της συμπεριλαμβάνονται άλμπουμ τα οποία έχουν στιγματίσει το ελληνικό κοινό και μάλιστα έχουν ταξιδέψει σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και στην Αμερική. Ενδεικτικά αναφέρουμε με χρονολογική σειρά: «Της μέρα και της νύχτας» (Μελίνα Κανά και Σωκράτης Μάλαμας) , «Των Αθανάτων» (Γιώργος Νταλάρας και Μελίνα Κανά), «Portrait» (Μελίνα Κανά),  «Ο φύλακας κι ο βασιλιάς» (Μανώλης Λιδάκης, Μελίνα Κανά, και Σωκράτης Μάλαμας). 

Τα τελευταία χρόνια, η ερμηνεύτρια συνεχίζει την επιτυχημένη σειρά των live εμφανίσεων της αλλά και τις περιοδείες της σε Ελλάδα και Κύπρο. Το 2021 ερμήνευσε το τραγούδι «Παλιά Πληγή» σε μουσική του Νίκου Τερζή και σε στίχους του Γιάννη Κότσιρα το οποίο προβλήθηκε στη τηλεοπτική σειρά «Σασμός» κλέβοντας τις εντυπώσεις των θεατών.

Το 2022 κυκλοφόρησε ο νέος της δίσκος με τίτλο «Σπίθα» τα τραγούδια του οποίου ενθουσίασαν τους ακροατές και μεταδίδονταν συνεχόμενα από τους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το καλοκαίρι του 2022 πραγματοποίησε μια επιτυχημένη περιοδεία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Οι δύο τους ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα και η σύμπραξη τους μάγεψε και συγκίνησε το κοινό.