Κώστας Τριανταφυλλίδης

Γεννημένος στη Τασκένδη ήρθε στην Ελλάδα το 1980. Σπούδασε μουσική στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και στο Κεντρικό Ωδείο του Κώστα Κλάββα από όπου πήρε το πτυχίο των ανώτερων θεωρητικών.

Παράλληλα ασχολήθηκε και με την βυζαντινή μουσική και τα παραδοσιακά όργανα στο τμήμα παραδοσιακής μουσικής στο Π.Μ.Κ.Π.

Το 1999 συνεργάστηκε με την Μαρινέλλα στον κύκλο συναυλιών με τίτλο “ Με βάρκα το τραγούδι” στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής, το Θέατρο Γης και το Ο.Α.Κ.Α.

Στη συνέχεια  συνεργάστηκε με τον Αντώνη Καλογιάννη, τη Σωτηρία Λεονάρδου, τον Γιάννη Σπανό, τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Δήμο Μούτση κ.ά. 

Από το 2009 μέχρι το 2012 εμφανίστηκε με τον Δημήτρη Μητροπάνο σε νυχτερινά κέντρα και συναυλίες και μαζί πραγματοποίησαν περιοδεία στις Η.Π.Α και τον Καναδά.

Στη δισκογραφία πρωτοεμφανίστηκε το 2009 με τον δίσκο “Κι άλλη μέρα πέρασε” και το 2012  ακολούθησε ο δίσκος “Είν’ η σειρά σου” . 

Ακολούθησαν ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας. 

Το 2016 κυκλοφορεί ο τρίτος κατά σειρά δίσκος με τίτλο “Αστρικός χάρτης’’ ο όποιος περιλαμβάνει 9 τραγούδια σε μουσική Κώστα Τριανταφυλλίδη, Άρη Κούκου και Βαγγέλη Μαχαίρα και στίχους των Ηλία Κατσούλη, Πέπης Δουρέκα, Γρηγόρη Μαρινάκη, Λίλιαν Δημητρακοπούλου, Γιάννη Μπελεσιώτη και Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Στο δίσκο συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύοντας το τραγούδι “Αγάπες που παλιώσατε’’.

Το καλοκαίρι του 2017 συμμετέχει στην θεατρική παράσταση Οιδίπους επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη και μουσική Μίνου  Μάτσα, η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και ακολουθεί περιοδεία σε θέατρα της Ελλάδας.

Τον Ιανουάριο του 2018 κυκλοφορεί το τραγούδι «είμαι στον καημό σου θύμα» σε διασκευή Μίνου Μάτσα, μουσική Γιάννη Παπαϊωάννου, στίχους Βασίλη Ταμβάκη.

Το 2019 συμμετέχει σε δύο κινηματογραφικές ταινίες, την «Φαντασία »σε σκηνοθεσία Αλέξη Καρδαρά και την «Ευτυχία» σε σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή, ερμηνεύει το τραγούδι «όνειρο απατηλό» σε μουσική Αποστόλου Καλδάρα, στίχους Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, διασκευή Μίνου Μάτσα και σημειώνει μια μεγάλη επιτυχία.

Ακολουθούν εμφανίσεις στο γυάλινο μουσικό θέατρο.

Το 2021 κυκλοφορεί το τραγούδι «θηρίο» σε μουσική Μίνου Μάτσα και στίχους της Σοφίας Καψουρου.

Στην συνέχεια, ακολουθεί η συνεργασία με τον Χρήστο Λεοντή σε έναν κύκλο συναυλιών αλλά και στη δισκογραφία.

Συνεργάζεται  με τον Κώστα Καζάκο, τον Χρήστο Θηβαίο, την Αντριάνα Μπάμπαλη και τη Βιολέτα Ικαρη στην μουσικοθεατρική παράσταση «πως να σωπάσω» σε κείμενα και σκηνοθεσία Τζένης Κόλλια.

Το καλοκαίρι του 2022 συνεργάζεται με το Γιώργο Νταλάρα στα αφιερώματα για το Μάνο Λοΐζο και τον Αποστόλου Καλδάρα. 

Ακολουθεί η συνεργασία με τους Τακίμ και την Ελένη Βιτάλη στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου.

Το ίδιο καλοκαίρι συμμετέχει στο μεγάλο αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο στο Ηρώδειο.

Το 2022 συναντιέται με το Νίκο Ζούδιαρη και από την συνεργασία τους κυκλοφορεί το τραγούδι «χιόνι πορφυρό» σε στίχους κ μουσική Νίκου Ζούδιαρη.

Book The Artist